Liten kyckling

Min webbsida

Rakels Hemsida

Den lilla kycklingen på frågor obs! en av våra kycklingar

Den lilla kycklingen ut från ägget
Vad är det för speciellt med påsk och ägg mamma?
Det var en gång en liten pluttig kyckling som med kamp ut från ägget började sin resa. Största naturliga inlagda intresset på vägen ut var att picka hål i skalet och för att komma sig fram ju liksom den naturliga instinkten. Instängdheten hade nu på allvar börjat ge sig tillkänna och utöver det så i något sätt som på en ingivelse att kunna se sig själv med blivande små kycklingsyskon likt sig skapta, fast i annan färg än gul. Så konstigt och underligt skulle det inte vara att få se små syskonen som blivit till i andra färger .. men förresten, var det då så viktigt för att finnas i liv och komma sig ut i världen och.. kan en liten kyckling i skalet faktiskt tänka något? Hur många undringar som helst .. !?
Hur än för kycklingen så var nu största knoget i knackpickandet att ta sig ut. På det ivrigt impulsiva nerlagda pickandet så helt plötsligt bara så trött på sin verklighet ... fram gul, hm? Småbanorna krumeluriga runt runt och i lilla hjärnan griller, griller, än grillrade på det ena, än det andra, men ändå näsa nu i att kämpa sig ännu ivrigare slut för sin födsel ut.
Från allra första början när man är liten en prick så är väl allt för utveckling på plats där det ska även pickandet såklart, syns inte men bara liksom finns och dundräkten ja den är nog gul kanske för det mesta tror ja, pip.., får väl leva med lite av att inget alls förstå tills jag blivit stor och växt på mig och har funnit något syskon eller mamma att fråga, ja någon som kan hjälpa mig klura vidare och liksom fram till hur det förhåller sig med funderingarna, och allt med det färgkola och annat viktigt. Överhuvudtaget så är det här med färger en jättestor fråga för mig att klura på och tänk så häftigt det kommer bli när vi hittat lösningen i varandra ..men... nu lämnar jag det grubbleriet så länge nog med krånglet i utfärden från ägget känns som.
Äntligen ut till livet .. Som i ett konstigt sätt ser jag ju nästan nu; syns som i en dröm eller vad som?; den fria världen tycks mig som på en slags ingivelse, sanning på en verklighet här; ute ur skalet wow!; konstigt.. men; något varje fall som små som jag gillar! .. Fri och likt på vingliga små pinnar, stickor eller vad, bara nu kan springa ... ute, alltså.. wow sååå... där kampen slut och äntligen över;... bara skalet kvar!;... Men ..
syns mig inte små syskon intill, jo jag ser... finns där och tänk i liknande resa som jag nyss gjort, och i gula ..vanliga färgen vet ja, men, än sen ..kul ändå och gör inget att gula, huvudsaken de kan gå som ja och med sällskap till lilla mig och oss, och att framöver som kommer vara ständigt tillsammans och leka.
Nu har världen blivit lyckligare med oss små kycklingar!!.. Jipii, äntligen!!!.. och nu ser ni en hel flock av hur många gulliga fjun som helst som trippar omkring. Hur framåt kommer vi inte att på en massa bus fixa kul; stackars lilla mamma som ska hålla rätt på oss alla
..... Kycklingar i färger .. På tal om färger så på något sätt liksom har jag före innan mamma berättade, att det faktiskt kan finnas små gulliga ”pipisar” även i flera blandade färger som till exempel i röd, grön, vit kanske andra färger även och då kan man vara trygg i att typ sådana små finns;... Finns alltså liksom spontant från mamma en gåva som hjälpt mig lilla kornet förstå innan jag föddes och jag litar stenhårt på hennes inre givna anlag för de kan inte ljuga och då kan vi små vara trygga i våra dräkter hurän.
Ja tycker det är jätteläckert med många färg kostymer, och småningom kommer jag framöver alltmer att gilla, även sådana gulliga, fjuniga. Mamma tack för din smarta skapelse..!
Korn och smågrus .. Kornen och småstenar ja ni vet sådant som kycklingmammorna gillar väldigt väldigt mycket i backen där de ofta krafsar sig flitigt i för att göra sig god i magen och med övrigt allt annat som behövs för matsmältningen. Det är toppen låter det som att de kan göra så liksom badar i det stenrika och sandiga, oj så nyttigt. Nu är jag barn men när jag har växt på mig och blivit en större då ska ja ta efter mamma och lära mig.
Men ändå! Tänk vad jag längtar tills den dagen när jag blir stor och inte behöver ha mamma jämt intill som tjatar då har jag redan legat i för att verkligen som hon finna många nya korn att krafsa och leka med, och även färger korn, såklart, alldeles själv funnit och bestämmer över då.
Det är nog bäst att lära mig nu ordentligt före det jag blir större, för alldeles snart blir det nog att gå i pipskolan med mamma. Trots att tjatet kan vara jobbigt så är det nog väldigt bra och nyttigt att gå i skolan och lära sig. Hur än nu allt med oss små ”fjunisar” i fortsättningen blir så även fast att jag bara är en pytteliten en kyckling, så finns och fungerar jag fullt ut i alla mina små banor, visst är det krångligt men fantastiskt kuligt och skoj också.
Klockan .. Och så klockan som bara går och går; Ja ha vad var det nu med den då och händelsen med påsk här? Klockans tickande är där man bara vet att tiden går.. Aj då nu kom jag av mig tror jag ;.. jo frågan med tick pinnarna de med ben eller något som syns och låter eller bara rör sig i tick, tack, tick, tack och där särskilt en som är jättesnabb?; vad är det för något mamma hjälp mig? Bra att veta om tid även för en liten putt som jag ändå även om krångligt. Jag frågar mamma hon svarar och säger att där det syns med pinnar så kallas de för visare, de talar om hur tiden rör sig under hela dagen och natten, och även när man sover och finns i skalet och annat konstigt så rör sig tiden med visarna. Hon berättar även att den längsta och lite kortare av pinnarna är de som rör sig segt, med långsam fart framåt i timmar och minuter, och om det finns en tredje pinne så går den, jätte, jätte fort och kallas för sekundvisare.. hjääälp va krångligt!??..piiip hjälp mamma!.. Tur att man hur än liten, färg, typ och föräldrar, kan få vara och lära sig nyttigheterna i skolan, på sin egen takt, växa med sig, liksom och att hur nu än, så precis lika älskad som andra ..skööönt.
Påsk ... För resten nu när mamma är alldeles inpå och krafsat sig klart i stenplurret och nyss vi språkat på allt konstigt och ändå blev till så, funderar i varför den här färggranna tiden kallas påsk? Mamma, är detta med firande av påsk något särskilt för oss kycklingar och som kan betyda något speciellt som är bra för oss alla, människor djur och andra runtomkring och har det här med färger och allt fint något speciellt med sig något viktigt eller så, där förutom att mammor, pappor och barn målar ägg, äter massor med god mat och godis ritar teckningar, busar, klär ut sig som kyckling, påskgumma eller sånt... finns det något större med påsken undrar jag mamma, vet du något så snälla, svara mig fort för jag tycker att allt är så mycket att fundera över nu för tiden. Mamma som brukligt fast i sin färd nu av att leta mask stannar upp i ett enda kliv och svarar mig direkt, och som alltid ger hon sina ja för mig ganska svåra svar på frågorna men så fort hon öppnar näbben eller vad det nu heter så blir det riktigt spännande ändå där jag tillsist förstår lite varje fall i att höra. Försöker ta in i så mycket jag bara kan på passande för den lilla kycklingen som ja, riktigt sträcker till mig ordentligt för att få min hörsel så rätt som bara går för nu gäller att kunna lyssna och möjligen fatta något av påskens mysterium. Kan du berätta lite mer om Jesus och påsken mamma för du tycks ju förstå..? Till slut blir jag nog lite trött ändå som det känns som lite för mycket surr, men hon är så ivrig och bara fortsätter och fortsätter ... hon får väl surra då.. hm hm .. Berättar om Jesus... Du förstår mitt lilla hjärtegula gull att allt skapat som finns på jorden och som du och jag ser omkring oss här på backen, kommer från Barnens Vän Jesus och han förstår du gillar alla barn jättemycket!!! och alla djur och människor i alla blandade färger också gillar han ... jamen.. kak, ka, ka hurra då även en liten pytte liten en som jag .. men tack kära mamma, så bra, nu vet jag att jag är älskad och detta känns riktigt, riktigt gott. Tack mamma än en gång att du tog dig tid för att berätta, och senare kan jag tala om för mina kompisar, kommande små tussar som jag, och för mina vänner om allt härligt!.. så kul. Färggrant; Det är ju väldigt färggrant på påsken också varje fall så är det så runt omkring överallt där jag bor, här så sätter folk dunfjädrar numer bomullfjädrar i alla färger i sina riskvastar och björkträd, klär riset med olika färggranna pynt som konstgjorda ägg och annat krafs, mamma och pappa har även ris med mycket mjukt och grant klädda riskvistar. Nej, nu får ja nog växa på mig lite flitigare så det händer något mer spännande i kroppen och lillhjärnan min som nu totalt slut jag måste ju vara lite påväxt och utvilad före påskafton vet ja.. men hoppas jag inte blir uppäten, jag får be mamma om extra skydd! Konstigt allt... Får nog tänka mycket mera över detta när ja blir större och förstår.
Min mamma; På tal om mamma hon är fantastisk! Hur skulle det gå för mig och mina syskon utan henne hon har alltid ett vakande öga och finns för det mesta i sitt ivriga letande på sandkorn, frö och mask med annat på bra näring i. Så vill hon ligga och bada sig i sandjord för att få fina fjädrar som hon senare putsar till glans för sig men också för pappa så klart. Hon har även berättat att en glad höna med motion och frihet för krafsande blir också en jättebra mamma för sina små kycklingar, så härligt.. då vet jag att mamma som min mor och lärare är bäst av alla hon får bli min fröken i skolan. Viktigt att lära sig tror jag för jag har hört berättas av mina större syskon att man ibland kan tappa siktet i gården, och då måste ligga i för att hitta rätt på mamma för hennes hjälp till att vara fokuserad.
... Min Pappa .. Ja, han får jag träffa lite senare när han väl har behagat sig putsat och stilat färdigt!;.. och tänk så noga med allt det pysslet till uppvisning för pappa. Pappa har sååå grann dräkt som jag äskar och tuppkammen så tjusig på honom och han gal och skriker också väldigt, väldigt vackert!. Jag hoppas att mitt gal och putset om jag nu är en pojke kommer att låta och fungera och vara lika tjusigt som pappas, annars så kacklar och njuter jag förnöjsamt ändå i att göra mig nöjd och glad som tjej.
Lila färg .. Och så sist färgen lila den vet ni den älskar jag såå mycket känns så underbart varm och skön till att se på fast jag tror inte att det blev så många i just den färgen för mamma och pappa denna gång lite tröst nu då i att de kanske senare någon gång när de får nya kycklingar blir lila och då före skall jag minsann säga till dem att försöka se till att göra så många som möjligt av lila.. så kul som det kommer att bli. Fortsätter nu pickvägen och utelivet som liten kyckling med familjen alldeles uttröttad så nu sover jag en bra stund.. Oh vilken värld!.. somnar nu en liten stund igen
Kram från lilla ja kycklingen.

Glad Påsk 2009 Fri vers /RSG 
Läst 389 gånger

Senaste kommentarer

31.01 | 12:15

Tack Dennis! Så trevligt att du besöker min hemsida och kommenterar med värmande ord. /Tack Rakel

31.01 | 11:11

Fantastiskt fin hemsida Rakel Fina bilder och dikter