Viddernas land

Min webbsida

Rakels Hemsida

På viddernas land

Dela med sig; chysst!...
Idag 21/7 2021 går jag på hjortronskogen plockar ca 1kg, går ca 1 kilometer och dessutom trevligt folk i möte bl.a. en man med en tjej som i samma syssla plockar hjortron. Här är mannen väldigt trevlig, tycks bry sig, undrar om jag varit här tidigare, snitsla mig för enkel väg till bären där jag tacksamt säger att jag har färgband med mig. Berättar var bären finns och var jag skulle gå.
Talades vid om ditt och datt en längre stund; men till slut hej och drog iväg; de var mycket pratsugna som med nöje för oss alla tre. Chysst när man i bärskogen delar med sig om var bären finns och bryr sig det uppsakattar jag väldigt.
... Att bo på viddernas land är en ynnest även om mycket jobb av och till så skulle jag nog inte byta ut det mot stora staden. Dit åker man bara när man har lust och roar sig.
... Trivsel där lugnet och ron med skördar på växtligheten som jag lever i är ett tack att få finnas i. Landet är toppen där behövs alltid folk säger dom styrande i kommunen. De uppmanar folk att gå ut i skogen just nu att plocka hjortron med gult överallt men även mycket blåbär syntes mig idag. Så nu kommer kartan fram med färgglada märkbanden, ryggsäcken och visselpipan och ifall vännen nalle skulle komma i hälarna, så blirä även mycket av sång.
... Övrigt så finns alltså även blåbär, svamp ja vet allt på landet och med separata gödningar från dassets avfall hos mig, i specialmull blir mycket gott av.
... Den som flyttar till Norrland och landet med vidsträckta vidder ångrar sig aldrig. Oroar sig, nej då inte; alltid löser sig när stubbar och ris ska klivas över; och, ut kommer man alltid på vidderna.
Kommer bli mer av olika bärsorterna 😅

Tack för livet på landet
wow-känsla😋
/ RS(G) 21/7 2021/

Skörden idag. Ett under att vistas i naturen och mer bär finns.

Skörden idag. Ett under att vistas i naturen och mer bär finns.

Senaste kommentarer

31.01 | 12:15

Tack Dennis! Så trevligt att du besöker min hemsida och kommenterar med värmande ord. /Tack Rakel

31.01 | 11:11

Fantastiskt fin hemsida Rakel Fina bilder och dikter