Mor och Fars dagar

Min webbsida

Rakels Hemsida

Mor och Fars dagar❤️❤️

Min specialgjorda farsdag tårta; Grattis familjens älskade
.. Minnen med barnaglädje från mor och farsdagar
... Grattis på farsdag alla älskade fäder ...
Far och Mor ”Guldklimpar”.....

Kommer tänka på boken vi läste i skolan i andra klass med skrift "Mor ror, Far är rar".
... Värdet av en älskad mor och mödrar i stort så klart ovärderligt ...
Här har reflekterat på värdet av min egen älskade mor som en sådan duktig, självlärd begåvad en, där bland annat hennes blomster på växter, både inne som ute arter i långa rabatter som hon grävt och anlagt. Tänk vilket dyrbart arbete hon gjorde för oss familj och barn;.. och mödrar överlag som haft och ännu har ett stort ansvar i ett hem går nog inte rätt att uppskatta värdet av.

I boken fick man även lära sig bl.a betydelsen av omtanke i stort på ordets betydelse som; att läsa, ljuda, rimma, sjunga mm. Ha en ordning och en reda för annat nyttigt livet som var bra.
... Mors och farsdagar: Minns vid stundande högtidsdagar hur man i skolan uppfann på alla möjliga blandade mycket av glitter motiv i egna morsdag och farsdags kort, så spännande och kul var det inte att få till det allra vackraste; för så klart var ju mitt vackrast. Minnen i hur jag dekorerade på kort på roliga timmen, övrig tid, och hur vi syskon hemma senare jämförde vilka som hade de finaste, som sagt tyckte inte så illa till på motivtänket med mina där jag var så stolt för uppfinnande av mönster, där för övrigt syskonen på sina egenheter och uppfinningar även de så fina. Mor och Farsdagar där man speciellt kom att hedra föräldrarna som inföll alltid då som nu söndagar .. här var uppe tidigt i ottan; snabbt klädde på sig för oftast var det kalla rum där man inte hade hunnit med att göra eld i vedpannan och spisen. Tog sig ner och smög omkring tyst med stöket för att inte väcka föräldrarna lyssnade och liksom noga hörde efter så de inte var vakna lyssnade in ifall; ... Snarkningar som kunde höras, för nog lät det så emellanåt och där jag tror att de agerade som att de sov, men där troligen låssades sova för att inte vi skulle bli lessna. Men vad skulle det nu ha gjort om de varit vakna då för huvudsaken var ju att vi fick gratulera på vårat barnens sätt i högtidsdagen. ... Dags för intåg: Vi barn hade dukat vackert brickan och så stunden nu inne för intåg i kammaren, uppradade med sång och glädje gick vi in till mamma och pappa som såg ut riktigt nöjda i morgonstunden dessa som en mycket rika stunder. Direkt på intåget så var nu dags för oss barn att äta av den supergoda tårtan mamma hade gjort, hon gjorde riktigt stora ena för vi var ju många som skulle smaska på av den, och där var mycket gott hon hade emellan bottnarna och så dekorerade hon bl.a med färger på grädden som så fint.
... Svunna högtider: Tänk vilka minnen av svunna högtider detta innebar för familjer att fira mors och farsdagar. Värdet i dessa speciella dagar att få gå till mamma och pappa med kaffebricka, tårta på fat och framförallt kort man hade skapat ja.. för mig var dessa morgnar underbara minnen som aldrig jag glömmer av högtids stunder. Efter intåg och sång med gratulations önskningar på deras egen bemärkelsedag så tog de glada emot korten som av stor vikt för oss barn där de granskade och såg och tyckte att vi alla hade varit så duktiga i skolan, stolthet kändes såklart och därmed även var man en bekräftad i att varit kreativ även när det gällde att teckna och måla. Denna underbara tid som var förblev varma minnen för livet med mig och våra kära föräldrar. ... Må det alltid jämt få fortsätta detta att uppmärksamma mor och far på detta utsökta sätt förära sina kära i vad de är värda.
Om man nu ska benämna kärlek på något barns vis här så är det namnet ”Guldklimpar” mamma och pappa för det är de värda kallas.
Från mina barnaår och en bit in i tonårs tiden


————————————— Fri vers (Fri form) av rasg VIP Läst 254 gånger Publicerad 2016-06-03 19:28 Bengt H Gillar orden "lossades" och "lessna" som förstärker själva barnaglädjen i texten. 2016-06-03

Senaste kommentarer

31.01 | 12:15

Tack Dennis! Så trevligt att du besöker min hemsida och kommenterar med värmande ord. /Tack Rakel

31.01 | 11:11

Fantastiskt fin hemsida Rakel Fina bilder och dikter