Sångstjärna lillan

Min webbsida

Rakels Hemsida

RS foto..3:e barnet, längst ner från vänster lilla jag i fem års ålder.

RS foto..3:e barnet, längst ner från vänster lilla jag i fem års ålder.

Sångstjärna 4 år

Alldeles så söt .. sång: "När det stormar"
Fyra åring som sångstjärna Söndagsskolan:
Med tanke på stormar så kom jag att tänka på sången vi lärde oss i söndagsskolan. ”När det stormar” Mitt sånguppträdande som liten sång artist.

Jag var omkring fyra år! Ett event i kyrkan med familjer som skulle avnjutas på uppträdanden i sång och sketcher sina barn.
... Tant Linnea har inte något större minne av så tidigt från barnaåren, men faktiskt så vissa mindre och större minnen ändå och speciellt av att hon skjutsade mig på cykeln till mamma.
Vart fall var hon mycket behjälplig för mamma med barnen och som oftast brukade hon styla mig på fix och varit framme just sådana här dagar där söndagsskolan i fest; här sas jag vara alldeles för söt när jag just den här dagen sjöng; Och många gånger under tiden hon hade haft mig i hemmet hos sig och gjort mig söt som hon sa; innan hon skjutsade mig till mamma var nog även att hon nog hört mig sjunga en hel del vid barnpassningen för där och då trivdes alla barn minsann på blandat trevligt som t.ex vara små sång artister.
... Upp på estraden på en stol vid festen
Med iver på barns sätt kommer jag ihåg den här dagen hur jag klev fram och gick de tre stegen i lilla trappen till estraden för att där lyftas upp, på en stol, så publiken skulle kunna se mig. Tänk så stolt jag var när jag stod och mötte folks blickar och glädjen i skaran där nedanför scenen och ut i lokalen här tog jag fatt i direkt på deras inlevelse.. och; att bli upplyft så här före sången var ju en alldeles verkligt speciell pirrig höjdare, för lilla stjärn hjärtat. Synd att ingen fotograf tillhands!; men hur än så allt bara såå kul, och vilken favör sen.
... Sångens text "När det stormar när det stormar, när det stormar runt omkring. Han är stark när jag är svag hjälper mig ta nya tag; när det stormar när det stormar, när det stormar runt omkring". ... Text på mitt barn mål: ”Näl de tolmal när de tolmal, näl de tolmal lunt omking. Han äl talk då jag äl fag hjälpel mig tom liten fag, näl de tolmal näl de tolmal, näl de tolmal lunt om king”.
... Förälders beskrivning: En av mina föräldrar beskrev sin tolkning på min sång som helt tonsäker och där pappa sant så stolt över mig!; och mitt agerande sätt såklart som 4 åring här bara så gulligt när jag stod på stolen och sjöng.
... Dekorering för övrigt av minnet att jag tecknade i gester som på mitt sätt med iver fram bjöds. Efter det att uppträdandet var avklarat fick jag som jag såg och minns, länge applåder, som gjorde att jag kände mig riktigt nöjd och betydelsefull och där sångtonen och uppträdandet som sagt enligt pappa helt tonsäkert och proffsigt utfört.
Sådana sköna minnen som alltid kommer att följa med mig; och spännande se om mina barnbarn kommer ta efter; jag har sett en hel del på talanger redan som dans sång och spelglädje.

... Reflektioner .. När det stormar omkring oss så finns det alltid någon som är intill och hjälper för nya tag.

Fri vers (Fri form) av rasg Läst 120 gånger
Publicerad 2019-01-03 

RSG

Senaste kommentarer

31.01 | 12:15

Tack Dennis! Så trevligt att du besöker min hemsida och kommenterar med värmande ord. /Tack Rakel

31.01 | 11:11

Fantastiskt fin hemsida Rakel Fina bilder och dikter