Honung överjästa

Min webbsida

Rakels Hemsida

Tänk dig burkarna överjästa, ja nog allt i dansande ställning

Tänk dig burkarna överjästa, ja nog allt i dansande ställning

Överjästa honungsburkar

Biodlare på överjästa burkar🍯🍯🍯 Sanning ett jobb i att ta rätt på;
Så såg burkarna ut i kylrummet som jäste över på honung då.

På tal om lär så länge man lever! Fyllda honungsburkar som likt dansade på överjäsning i kylning där vi lärde oss en ordentlig läxa i att minnas./ 

... Minnen från vår bransch produktion honung och på ett tillfälle hantering kylning av honungen. Burkarna var fyllda i normal mängd enligt storlek. Nu var det dags för rätt kyla så att produkten stadgades. Vi satte burkarna på en plats i huset där vi levde i tron på att det var en lämplig kyla.
Några dagar senare när jag öppnar till där burkarna förvarades; så milde tid vilken chock som mötte! Burkarna stor mängd med innehåll, hade jäst och svämmat över till bredden på typ honung överallt och där likt som dansande fram sina strofer, ja svävade likt fram; För när man petade och tog i någon av de överfyllda, så på studs lätt i sitt snurrande... otroligt!.. Var ju nu bara att ta till vara det som gick hur skulle det gå, kändes.
Detta blev ett minne och erfarenhet efterlämnande oss ”forever” kunskap i del på hanteringen honung. Kylning på produkten honung är en absolut speciell konst att utöva praktiskt, men på nått som ändå i detta fall gav oss mersmak på att fortsätta näringen med bin och honungproduktion. Familjen fick genomlida mycket möda men i besväret som gav stor glädje på gemenskap och nyttig krydda så även en tro och tillförsikt på att det går att framåt kämpa för det goda på livet. Ja man får lära sig som uttrycket ”så länge man lever” och som sagt: även om det svider i skinnet så att se livet för vad det är framförallt även se med lite humor och hopp.

Senaste kommentarer

31.01 | 12:15

Tack Dennis! Så trevligt att du besöker min hemsida och kommenterar med värmande ord. /Tack Rakel

31.01 | 11:11

Fantastiskt fin hemsida Rakel Fina bilder och dikter