Tjäderleken

Min webbsida

Rakels Hemsida

Tjäderleken

* INTE min text! Kopierad text från Sveriges Natur 
/Tjäderspel är bland det mest suggestiva nordisk natur kan erbjuda, men inte det lättaste att få uppleva. Sveriges Natur har följt med till en lekplats som räddades i sista stund. Ett gulnat tryck över sängen i barndomens sommarstuga: två stridande tjädertuppar på en dimmig myr och en suktande höna i skogsbrynet. Den trolska stämningen i Ferdinand von Wrights klassiska målning väckte en dröm, på senare år förstärkt av läsning om tjäderspel. Alla som ser tjädrarna spela verkar drabbas av naturmystiken: mötet med något uråldrigt, en skogens rit som egentligen inte är för oss mänskliga att se. De flesta lek­platser är också strängt bevarade hemligheter. Av flera skäl./

*** MIN Egen text….Det är ganska så häftigt att läsa om fågelspel här om arten tjädrar hur de för sina lekar för honor när det är dax att föra vidare släktets fortbestånd, kämpar. Jag har inte haft äran att se ett tjäderspel själv som sägs vara en upplevelse på superkaraktär men däremot har jag beskådat en rapphöna med ungar vilket inte var så pjåkigt.
-Tjäderhannar Slåss; En uppmärksammande naturbevakare i skogen kan få se det mest av grymmaste i naturspel där två tuppar slåss om en höna. Det bästa på artbestämda kämparhannarna (tjädrar) i skogen om en hönas gunst måste ju vara ett unikum i sig där förspelet helt klart ett otroligt intressant skådespel och ren fantastisk naturupplevelse, i sitt särskilda slag att få uppleva detta på en myr bara så ett wow.

- Blaska på själv - Jag i min lek kämpar på med disken och blasket flörtar ivrigt om tjädrarna för en diskare men 
ingen som nappar, jag får vackert stå och blaska på själv i diskbaljan i köket tills vidare men alltid matkorn behövs nog och skriks om framåt kan jag tro.

*Allt med sin tid!.. Vad allt tar sin tid ja så sant att ALLT med sin speciella tid och plats där gången går som i snigelgång likt. OCH Spel det får man om inte förr så senare inse på sin beskärda tid även där att tiden med blask i diskbaljan får man minsann greja själv det med livscykler måste man vänja sig med oavsett tidsrymder på växlingar. 
😄😉 Rasg30/1 2022

Tjädrar också ingen diskare, hmmm. Här hade frun själv plaskat. 😂😉

Tjädrar också ingen diskare, hmmm. Här hade frun själv plaskat. 😂😉

Senaste kommentarer

31.01 | 12:15

Tack Dennis! Så trevligt att du besöker min hemsida och kommenterar med värmande ord. /Tack Rakel

31.01 | 11:11

Fantastiskt fin hemsida Rakel Fina bilder och dikter