Fagerlind

Min webbsida

Rakels Hemsida

RSG foto privat …. Ladugård där fagerlind befann sig med andra av våra mjölkkor.

RSG foto privat …. Ladugård där fagerlind befann sig med andra av våra mjölkkor.

Fagerlind

Fagerlind
I bonnalandet där jag hade min uppväxt som barn och ungdom hade vi, som jag tidigare skrivit om, kor. Betande kor gick på gårdarna och med dyngkasa som doftade långt från flestas gårdar var det med annat ett behagligt liv.
En av våra ledarekor fager att skåda, till namnet fagerlind, var brun rumlig  ( större födelsemärken ) på vit botten och mild att ha göra med, hon var en fin ko en lugn typ som gick lätt att hantera och mjölka.

”Göra bort ladugården, "lagårn" som man sa; mjölka och sköta in kor som övriga djur för kvällen som jag fick mig äran i att göra med några gånger under upp växten. Det var angenämt till annat även med att "mocka" dyngrännorna ...och sila mjölken som gav tjock fin grädde var även det så mysigt.Tänk med annat som ännu finns bevarat på ett av mina sköna minnen hur livet kunde te sig på olika tingelser men som gav så mycket av gott tillbaka och på inga stressade djur. ”Ge ner nu” sa man till kossorna när det väl var dax att mjölka och man hade satt sig till rätta på mjölkpallen med hinken mellan benen, och mycket riktigt på varsam dirigering kons psyke till lugn så kom mjölk i hinken .

Sköna ljud och goa händelser som än sitter kvar i skinnet.
Det var den lilla berättelsen om fagerlind med kossor i ladugården.

RSG 12-7-2022

Senaste kommentarer

31.01 | 12:15

Tack Dennis! Så trevligt att du besöker min hemsida och kommenterar med värmande ord. /Tack Rakel

31.01 | 11:11

Fantastiskt fin hemsida Rakel Fina bilder och dikter