Undret som faktum

Min webbsida

Rakels Hemsida

Undret som faktum


I anslutning till berättelsen " Undret som faktum" vill jag nämna om ett vårtmedel, Verruxin, följande. Alltid när jag använder mig av detta medel kommer jag direkt, in på syster Stina och doktor Björkman på Dispensären i Vilhelmina Dispensär.
Syster Stina (och Dr. Björkman) hade alltid vid läkarbesöken på mottagningen Köpingen, och vid skolbesöken i byn Skog, något liknande att tvätta med före injektioner. Jag tycker det är, en ljuvlig doft än idag på sköna minnen.
🌿
- 6 år -Ett allvarligare hjärtfel... Mamma, och jag som 6 åring då, besökte ofta Dispensären i Vilhelmina. Jag hade ett hjärtfel, fel på hjärtat som inte var bra, man sa ” en fläck på hjärtat ” ont jämt mest låg i sängen och kunde aldrig vara i skidbacken med syskonen, därav även lite senare skolstart av första klass.
 -- Barnkliniken Umeå Lasarett
Gick så långt så jag fick inbokat en tid på Umeå Lasarett barnkliniken. En tid före inställningen dit så satt mamma med mig vid spisen i knät, och med tårar rinnandes  sade mamma något i liknande” jag vill inte skicka dig till Umeå hon var ju så klart väldigt bedrövad och hade frågat vid många tillfällen om varför jag inte kunde vara ute med barnen där jag svarade ” jag har så ont här, och lade handen på hjärtat” rädd om mig alldeles så extra såklart av detta var mamma.
- Minnen som i går
Minns som i går hur jag sa till mamma sittandes på hennes knä vid spisen när hennes tårar rann nerför hennes kinder och där jag torkade hennes tårar .. ”mamma sa jag du behöver inte vara rädd, för Jesus ska hela mig”.
- Dr Björkman ringer ...
Doktorn ringer någon vecka senare och ville ha sista plåtar och prover om hjärtats hälsa före Barnkliniken i Umeå.
- Så då dagen där vi som oftast stadiga besökare på kliniken. Här fick jag nu som tidigare och vant mig vid, ställa mig bakom skärmen som jag mycket väl var bekant med, men med mamma med intill. Prover och många bilder togs nu av Doktorn och många plåtar, för han ville vara extra noga nu eftersom att jag skulle till barnkliniken på Umeå Lasarett, där plats för mig, och inbokad.
- Dr Björkman… Efter noggranna undersökningen så blir doktorn tyst och minst sagt spännande.. Så börja han att tala och riktar sig till mamma men såklart även till mig...Ett Under .. Dr Björkman ” jag kan inte finna något fel på flickan det måste ha skett ett under”, minns hur glad mamma blev och jag hoppade av glädje. Jag var frisk som kändes och behövde inte åka till Umeå Lasarett.
- Nya skolbesök i byn.
Varje gång doktorn kom till skolan därefter jag hade konstaterats som frisk för att kolla barnens hälsa, frågade jag vid min tur där vi stod på led, ” är hjärtat bra” ja, sa doktorn allt är så fint jag kan inte höra något fel på ditt hjärta och jag kunde ju leka och ha kul nu som andra barn och aldrig något ont. Jag var frisk; 
Tack Söndagsskolans Jesus !
Under skedde då; Och under sker än idag, även om stora frågetecken bitvisa vandring, så går aldrig förneka undret som skedde då.
RSG. 2021♥️

Senaste kommentarer

31.01 | 12:15

Tack Dennis! Så trevligt att du besöker min hemsida och kommenterar med värmande ord. /Tack Rakel

31.01 | 11:11

Fantastiskt fin hemsida Rakel Fina bilder och dikter