Bygga trygghet

Min webbsida

Rakels Hemsida

Bygga trygga miljöer

Bygga för trygga miljöer
Minns lantmätare familjen där jag som 14- 15 åring var deras barnflicka. Hur han lantmätaren bildlikt talat en kväll när jag ville ha sällskap ville se på tv en stund släkte ljuset och låste dörren framför för mig. Jag fick inte vara med honom och hans fru där han minst sagt såg elak ut. Hans fru vid namnet Klara tyckte jag kunde få stanna, men det blev inte så där han omgående hänvisade mig upp till rummet.

Denna händelse glömmer jag aldrig. Och det fanns ju bara vevtelefoner och myntkiosker på den tiden som man måste gå ut på samhället för att ringa så jag kunde ju inte ringa hem till föräldrarna heller och fråga där nere på plats om att få låna telefonen fanns inte ens på världskartan för mig, så grinig man som spred sådan otrivsel hade jag inte mött tidigare men tyvärr mötte jag fler av sådana griniga under min tonårstid.

Med tunga steg den här kvällen gick jag uppför trappan och genom den mörka kalla vinden in på rummet och till sängs. Fy vad lessen jag var men somnade ändå i trygghet där jag knäppte mina händer och bad till min söndagsskolans Jesus.

Vad vill jag med denna skrivelse! Jo tänk så viktigt det är att plantera in kärlek i våra barn och ungdomar ge dem förtroende lyssna på dem krama om dem och låta dem, kunna finnas för sin skull på trygg uppväxt. Bygga en miljö där alla kan trivas är ett av mina motton.

/rasg 8/12 2021

Kunna få finnas i trygghet

Kunna få finnas i trygghet

Senaste kommentarer

31.01 | 12:15

Tack Dennis! Så trevligt att du besöker min hemsida och kommenterar med värmande ord. /Tack Rakel

31.01 | 11:11

Fantastiskt fin hemsida Rakel Fina bilder och dikter